Ring til os

Hvad leder du efter?


Tak for din besked!

Vi vender tilbage hurtigst muligt og max inden 1 arbejdsdag.

Ha' en rigtig dejlig dag :-)

NBE medlemsportræt

Rummelighed og fleksibilitet i indretningen

NBE Medlemsportræt af Rumas & Nordjysk Møbelfabrik


Rumas / Nordjysk Møbelfabrik er en af Danmarks største producenter af ergonomiske kontormøbler. Virksomheden blev stiftet i 1969 af John Pedersen, som fortsat driver virksomheden. Produktionen ligger i hhv. Aalborg og Nørresundby, og deres underleverandører findes også primært i Nordjylland.

Virksomheden har været medlem af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) siden 2016, men ifølge Rikke Kragelund, der er marketingmedarbejder Rumas og Nordjysk Møbelfabrik, er bæredygtighed noget der går langt tilbage og ligger dybt forankret i virksomheden:


Rummelighed og plads til alle

”Rumas / Nordjysk Møbelfabrik beskæftiger 25 mand, både faglærte og ufaglærte. Virksomhedens grundtanke har altid været, at der skal være plads til velvære. Det gør, at vi fastholder en rummelighed, som giver plads til alle. Dette har en baggrund i den lokal forankring, og et tankesæt, som stammer fra lang tid før, at virksomheden havde en officiel CSR politik. Netop den lokale forankring, og evnen til at kigge på de ansattes vilje og dedikation, frem for deres erfaring og uddannelse, har givet os nogle meget loyale og engagerede medarbejdere, som brænder for at finde løsninger, som sætter en ære i at gøre kunderne glade, og bidrage til virksomhedens vækst.

Næsten alle møbler produceres efter ordre. Dette sikrer en fleksibilitet og tilpasningsevne, som giver kunderne den helt rigtige indretning og tilgodeser et godt arbejdsmiljø. Samtidigt har vi været igennem en finanskrise, som har lært os at blive konkurrencedygtige. Bl.a. derfor har vi investeret et millionbeløb i automatisering af vores produktion. Dette gør os mere effektive, og det skåner vores medarbejdere for en del løft. Faktisk har disse maskiner været med til at tiltrække ordrer, som ellers tidligere er blevet lavet i udlandet.


Investerer i miljøet

I Rumas’ showroom, produktions- og lagerhaller, fabrikken i Nørresundby mv. forbruger vi hver dag alt for meget energi gennem 100-vis af spots og lysstofrør. Derfor valgte vi for nyligt at skifte samtlige spots og lysstofrør til LED. Ved at gøre det, skruer vi mærkbart ned for energiforbruget med en besparelse på op til 75%, som forhåbentlig kan være med til at sænke CO2 belastningen.

I kølvandet på den nye belysningskilde fulgte en ny Nesting maskine til fabrikken i Nørresundby. Ikke alene vil denne maskine bidrage til mindre spild, lavere gennemløbstid og effektivisering - den sparer også på energien med 'Den grønne knap'. 'Den grønne EcoPlus knap' fungerer som standby. Den sætter maskinen på standby - enten automatisk ved tidsindstilling eller ved tryk på knappen. Samtlige energiforbrugende systemer i maskinen går i sleep-mode, hvilket har en besparelse på op til 40% af energiforbruget.


Input til miljørigtig produktion

Ved at være blevet en del af netværket NBE, får vi rigtig mange brugbare input til miljørigtig produktion. Sparring med andre nordjyske produktionsvirksomheder og dialog med kommune og kunder, giver os et rigtig godt indblik i hvad og hvordan andre gør i forhold til miljø og bæredygtighed. NBE’s virksomhedsbesøg med workshops, netværk med branchefolk med lignende problemstillinger samt sparring i forbindelse med markedsføring, har indtil nu været guld værd.


Bæredygtig linoleum på møblerne    

Rumas går ikke på kompromis med valg af råvarer i forhold til leverandørenes klima- og miljøpolitik. Hos os er det væsentligt at opretholde et sundt indeklima for vores kunder og vores dygtige folk i produktionen. Derfor er vores absolutte top-produkt Furniture Linoleum fra Riisfort/Forbo, som vi benytter som finish på stole, bordplader, skabslåger og toppe og skranker. Ja stort set alle de steder vi kan komme til det. Kunne vi pakke rumasgaarden ind i møbel linoleum, havde vi nok gjort det. Furniture Linoleum har nogle fantastiske egenskaber udover at være 100% naturligt og genanvendeligt. Det er fx. antibakterielt, antistatisk, varmt og behageligt at røre ved og ikke mindst lydabsorberende. Fantastiske miljørigtige egenskaber til erhverv og til steder hvor mange mennesker færdes. Produktet fremstilles af meget finmalet linoleumsgranulat, der er fremstillet af ren oxideret vegetabilsk linolie og naturlig harpiks, tilsat træmel, kalk og farvepigmenter. Det fremstilles vha. en kalanderproces, hvor materialet valses ud på en imprægneret papirbagside. Som finish bruges en vandbaseret, tværbundet akrylfinish, der beskytter overfladen, samtidig med at linoleummets særlige fleksibilitet bevares. Når vi benytter møbellinoleum fra FORBO ved vi, at der er tale om bæredygtige produkter, som er gode for mennesker, for bygninger og for miljøet – både hvad angår produktion og funktionel kvalitet.


Effektivisering med intelligent indretning

Hos Rumas har vi længe arbejdet med effektivisering ved hjælp af intelligent indretning. Kunderne udtrykker ofte behov for andet end bare kontormøbler – de ønsker fx. ofte en ny tilgang til mere effektive møder, muligheder for at ændre udtryk i lokalerne, øget fleksibilitet i indretningen samt inspiration og kreative ideer. Mødelokaler har ofte mange forskellige funktioner. Den ene dag faciliterer de et personalemøde, næste morgen skal der afholdes fire jobsamtaler efterfulgt af kreativ legestue med behov for mock-ups, store plancher og endnu større armbevægelser – og om aftenen et bestyrelsesmøde. Derfor skal møbler og andet interiør hurtigt og nemt kunne skifte funktion”, afslutter Rikke Kragelund.

 

Nogle af vores populære møbler:

Kontorstole    
Kontorborde    
Lounge møbler
Lounge sofa    
Loungestol